Slå på såsen påfalukorvsbädden och låt gärna stå och gotta till sig ett tag. Lägg hälften av korvskivorna underst i en medelstor ugnsform och lägg på äpple och lök
4 400 g falukorv 400 g färsk gnocchi 3 msk smör 150 g skuren grönkål 1 dl rostade hasselnötter 1/2 tsk salt 2 krm svartpeppar Till servering riven parmesanost grovkornig senap Lägg till i inköpslistan
Stick ner några bitar av ostskivor mellan korvskivorna och lägg sedan lite ost uppepå. När potatisen är nästan mjuk lägger du korven uppepå och sätter tillbaka in i ugnen tills allt är klart
Osso buco betyder just ben med hål i och det här med att använda benlägg ger otroligt mycket smak, men det är kanske inte alltid man får tag på det och då kan man göra som vi gjort här, ta Karré för fanken
Stick ner några bitar av ostskivor mellan korvskivorna och lägg sedan lite ost uppepå. När potatisen är nästan mjuk lägger du korven uppepå och sätter tillbaka in i ugnen tills allt är klart
Rör lite då och då och tryck på riset så att stärkelsen kläms ut. Det traditionella italenska köket använder kalvlägg till ossobucco, men det går lika bra med kalvbog, lammbog, lammlägg eller oxlägg
Ta bort skinnet från falukorven, skär korven i mindre bitar och lägg dem i en matberedare. Forma biffar av färsen och stek dem i olja på medelvärme, ca 3 min per sida. 800 g falukorv. Falukorvsfärs 800 g falukorv 1 knippe persilja 3 klyftor vitlök 2 ägg 4 dl ströbröd 1 krm salt rapsolja, till stekning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.