) Tills dess, håll till godo med Orientalisk wok. Igår var det mannen som stod för matlagningen och medans han stod och wokade passade jag på att förbereda kvällens middag
Jag valde ett säkert kort, Korvstroganoff, det kan man väl knappt misslyckas med överhuvudtaget. Detta är ju såklart en smaksak så smaka av din korvstroganoff så den blir som du vill ha den
Ingredienser Portioner. 4 4 portioner ris 400 g strimlad falukorv 2 finhackade gula lökar 2 dl matlagningsgrädde 1 dl vatten 1 msk tomatpuré 1 msk kinesisk soja salt och peppar 1 msk olja till stekning Till servering grovskuren vitkål med persilja Lägg till i inköpslistan
Makloubeh betyder ”upp och ner vänd” den perfekta beskrivningen på denna rätt. Man lägger grönsaker och kyckling i botten av en gryta, toppar det med ris och vid servering vänder man på grytan
Idag blev det korvstroganoff till middag. Gjorde den med stark korv jag använde chorizokorv men det går bra med andra kryddstarka korvar också använd din favorit
Vissa rätter var och är än idag mer populär bland eleverna än andra och förutom klassikerna tacos och spagetti med köttfärssås så fanns det en rätt på Celsiusskolan i Edsbyn som i stort sett alla älskade, nämligen den Orientaliska färsgrytan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.