Det gjorde vi till älggrytan också. Timjan, crème fraiche och fransk senap är tre pålitliga smakkompisar, som håller även för en vardag i november när det känns som om världen blir allt kallare
Idag gjorde maken en supergod älggryta som jag måste få dela med mig av här. Älggryta med grädde. Återigen måse jag få säga hur lyckligt lottad jag är som är gift med en jägare som gör att jag har frysen full med älgkött
) Tills dess, håll till godo med Orientalisk wok. Igår var det mannen som stod för matlagningen och medans han stod och wokade passade jag på att förbereda kvällens middag
Makloubeh betyder ”upp och ner vänd” den perfekta beskrivningen på denna rätt. Man lägger grönsaker och kyckling i botten av en gryta, toppar det med ris och vid servering vänder man på grytan
Vissa rätter var och är än idag mer populär bland eleverna än andra och förutom klassikerna tacos och spagetti med köttfärssås så fanns det en rätt på Celsiusskolan i Edsbyn som i stort sett alla älskade, nämligen den Orientaliska färsgrytan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.