Efter att ha provat att göra egen lemon curd – som verkligen uppskattades av alla i familjen – blev jag sugen på att testa även en annan variant och det blev en “orange curd”, dvs en apelsinkräm
Det började med att Tage hade ont i en tass, linkade och hade svårt att gå längre promenader. En god vän till oss äter pulver av hela strandnypon mot sin reumatism och blir hjälpt av detta
500 g flankstek 1 msk japansk soja 1 msk sherry 1,5 dl majsstärkelse 1 morot, skuren i tändsticksstavar 1 rödlök, i tunna klyftor 1 röd chilifrukt, i tunna skivor (om man vill ha hetta) 2 dl neutral rapsolja, till fritering
♥ Orange and Chocolate Meltaways ♥Yield. 480 g chocolate ( milk or dark) melted130 g coconut oil melted1-2 tsp orange extract or 3-4 dropps oilCombine the melted chocolate with coconut oil and extract. 1-2 tsp orange
Först börjar jag med Orange sponge cake med apelsin sås, andra gången bakar jag Marmorerad Apelsin rulltårta och den här gången bakar jag Apelsin kaka i långpanna
Stir in the orange zest, brown sugar, ginger, garlic, chopped onion, and red pepper flakes. Pour 1 1/2 cups water, orange juice, lemon juice, rice vinegar, and soy sauce into a saucepan and set over medium-high heat. 2 tablespoons orange juice. 1 tablespoon grated orange zest
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.