Har du inte en form med släpp-lätt-beläggning så smörar du formen innan du häller i smeten. Bred ut smeten jämt i formen och tryck i godiset jämt fördelat över hela formen
Som hos många andra har Rockyroad-godiset blivit ett stående inslag på julen även hos oss. På det sättet blir inte chokladen så hård, utan mer som en fudge
RockyRoadFudge. Alltså inte vanlig RockyRoad (som ärligt är sådär) utan fudgevarianten som är mjukare och med fylligare smak - superenkelt och livsfarligt
De senaste åren har jag gjort RockyRoadFudge istället för vanliga RR. Jag gillar RockyRoad. Klä en form (ca 25*25 cm) med bakplåtspapper. Häll upp i form, strö på flingsalt och låt stelna 200 gram ljus choklad
Rockyroad har blivit något av ett klassiskt julgodis för många, även för mig. I år gjorde jag en fudgevariant och efter att ha mumsat i mig första biten undrade jag lätt
Lägg på bakplåtspapper i en form och skär barer när det stelnat lite. Ibland när man kommer till olika tillställningar och dylikt så serveras rockyroaden gjord på blockchoklad eller annan billig choklad
Med inspo från Hannas saffransfudge, som blev favorit förra året och gjordes i repris i år, fick det även bli ett bra gäng råa rockyroadfudge - med olika gottigheter gömda inuti
En krämigare variant på Leilas Rockyroad är Rockyroadfudge. Rockyroadfudge Christmas edition1 burk kondenserad mjölk200 g mörk choklad200 g mjölkchoklad25 g smör1 tsk kardemumma15 Dumle gingerbread (specialutgåva julen 2011)2,5 dl minimarshmallows2,5 dl jordnötter, saltaOlja till formenVärm den kondenserade mjölken över ett vattenbad. Häll upp i en oljad form, ca 20x30 cm, och ställ in i kylen på stelning några timmar (gärna över natten)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.