Champinjonstuvning: Borsta champinjonerna rena. Skär svampen i skivor eller bitar. Häll matfett i en kastrull, lägg i svampen och låt den fräsa tills den vätska som bildas har kokat in. Tillsätt salt och vitpeppar.
Strö mjölet över svampen i kastrullen och rör om. Späd med buljong och Milda Mat under omrörning. Låt svampstuvningen koka 10-15 minuter eller tills den är lagom tjock. Rör om då och då. Smaka av.
Omelette: Knäck äggen i en skål. Tillsätt salt och vatten (eller Milda Mat). Blanda ihop, gärna med en stor trägaffel och bara så att äggvita och äggula blir blandat.
Lägg matfett i en kall stekpanna och ställ in plattan på ett eller två steg under högsta läget. När matfettet slutat bubbla är det lagom att snabbt hälla i omelettesmeten. Rör över hela botten med en gaffel. Smeten börjar gräddas direkt! När smeten är krämig - sluta röra några sekunder, så att omeletten bryns gulbrun på undersidan. Rätt stektemperatur är viktigt!
Skaka på pannan så att omeletten lossnar från botten och från kanten. Ta stekpannan från värmen, luta stekpannan och fös över halva omeletten på ett uppläggningsfat, slå över champinjonstuvningen och vänd över andra halvan av omeletten.
Garnera med klippt gräslök, skivade tomater och bjud en sallad och smörgås till.
omelettmedsvampstuvning,. Omelett. Blanda mjölet med mjölken i en bunke. Svampstuvning. Häll sedan svampblandningen över omeletten när den svalnat något
Då fick det bli en klassisk omelettmed en matig svampstuvning. Omelett. Med fårticka som svamp, så får man ju inte så mycket svampsmak, utan mest konsistens
Omelett. Jag sprang på superbilliga champinjoner i den lokala mataffären, så det fick helt enkelt bli fyllningen tillsammans med en snabbgjord stuvning
Låt omeletten ”stå till sig och ”stanna” i konsistens före du kär upp den i portionsbitar. Häll av och lägg ner i ugnsfast form tillsammans med den gröna blasten från en stor purjolök
En krämigt god omelettmed bland annat skogschampinjoner och massa god parmesanost. Barnen åt inte detta utan fick en annan rätt där ägg står med i innehållsförteckningen, amerikanska pannkakor
Taco omelett. 2 ägg5 msk grädde100 gram köttfärs1 liten röd lökPlommontomaterLite paprikaSpenatbladNågra skivor ostStek köttfärs och lök, krydda med kummin, vitlök och salt, hacka tomat och paprika och stek med köttfärsen, lägg i spenaten och rör om
Funkar oxå hur bra som helst som en ensamrätt till lunch med lite sallad vid sidan. Jag lovade er fler recept från vår tapaskväll i fredags och här kommer receptet på tortillan- den spanska omeletten
Omelettmed köttfärs i ugn. Omelett. Den här rätten hittade jag på nätet när jag googlade recept för att bli av med ägg och slattar av grädde och crème fraiche innan de blev för gamla
Servera med rostat rågbröd. Dela broccolin i buketter. Skala och skiva morötterna. Skala och hacka löken. Koka broccoli, morötter och lök i lättsaltat vatten, 3–4 minuter
Servera omelettenmed en sallad. Tärna ner baconet och stek knaprigt på medelvärme. Jag älskar omelett. Skiva löken, tärna potatisen, låt steka med i pannan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.