Olika sätt att fånga mört på till gös och gäddmete
Smålands Webbfantast
Smålands Webbfantast
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2-5 g flöte. Linan skall vara under 0.12 i storlek. Man kan ha mask eller deg på kroken. Degen bör vara sötad med t.ex vaniljsocker eller florsocker. Degen kan göras med vatten, mjöl och lite ströbröd samt sötning. Konsistensen bör ju vara så degen sitter kvar på kroken men att de kan bita i den och nappa på kroken. Man kan också förbereda platsen man metar på genom att slänga i en burk majs eller mäsk vilket lockar till mörtarna. Mäsken kan man göra själv, målet är att göra en boll som kastas i vattnet och löses upp på botten. Man har torra ingredienser där man tillsätter vatten och rör om tills det blir bra deg för bollar. Torra ingredienser kan vara ströbröd, majsmjöl, rismjöl, malt hästfoder, pellets/torrfoder för hund/katt, torkad mald melass, matjord etc. Det går också köpa färdiga mixar av mäsk. De finns i fiskebutiker. Dessa bollar kastas i där man skall meta och fisk bör komma till platsen och bli intresserade av ditt mete också!
  • vaniljsocker
  • 3 kilo ströbröd,en majsburk och någon
  • 25 g sänke och efter det
  • 50 cm lina
  • 10 eller mindre

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.