När man har en tidav firande och tipsar om flädercheesecake med ricotta. Själv får jag dock ställa mitt firande av Sverige och nationaldagen lite åt sidan då jag måste ägna dagen åt förberedelser inför studenten
Dags för avkalkning. Tja, lite extra egen tid och ungarna i skolan. Stäng av och låt det verka i tio minuter, sedan låter du resten av vattnet rinna genom bryggaren
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Tiden beräknas till ca 30 minuter. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Smaka av med salt och pep-par. I tryckkokare är koktiden ca 15 minuter efter tryckhöjning. Koka upp vatten, salt, skalade och skivade morötter, lagerblad och kryddpeppar i en gryta eller tryckkokare
Tillbehören kan man avancera efter smak, tid och vad man har hemma. Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Nu när dom flesta säkert har ett överflöd av squash så är det ju hög tid att göra en inläggning. Receptet har jag lagt ut tidigare men ni behöver säkert en påminnelse
Skär eller klipp aprikoserna i små bitar samt blötlägg dem i vatten över natten. Häll bort vattnet. Koka samman alla ingredienserna, sakta under en timme
Här kommer ett recept på kebab av köttfärs som går snabbt att göra. Du blandar ihop alla ingredienserna till kebabsmeten, platta ut den på plåtar och steker köttet i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.