Dagen efter föreläsningen med Annika la jag om min kost och tog bort det mesta av de kolhydratstinna måltider jag ätit tidigare, bestående av stor mängd pasta och mackor
Eftersom kvällen gäst fördrog lax föll valet på det och kompletterades så med såsen och sparris. Med lite ytterligare vin samt grädde skulle man lätt kunna vispa ihop en riktigt god sås till en bit fisk
Laxmed salt,citronpeppar,rivet citronskal och lite rapsolja. koka broccoli och häll av vattnet mixa ihop med lite crémefrachie, örtsalt och svartpeppar
Laxen kryddas med citronpeppar och alternativ även med franska örter. Alternativet är mikron - hacka isåfall hål på alla sidor med en gaffel, lägg potatisen på en tallrik och in i mikron
Börja med att koka potatis eller ris. Skär laxen i portionsbitar. Krydda med några droppar sesamolja. Servera med hoisinsås eller annan smakrik asiatisk sås,
Dela laxskivorna i mindre bitar och garnera med dem och en liten bit skivad citron. Mixa sojabönornar med olivolja och citronsaft i matberedare eller med mixerstav
Stekt potatis med gul lök och morötter. Rödkål med flingsalt olja salt och vinägerGrön kall sås. Lax i ugn 15 minuter med olja,citronpeppar och lite salt. 2 dl gröna frysta ärtor1 mjuk avocado1,5 dl crémefrachie 1 msk. - Läs hela inlägget här 2 dl gröna frysta ärtor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.