Ett enkelt sätt att fredagsmysa är att ugnsbaka laxfiléer och servera dem tillsamans med en gudomligt god kall sås som man bara rör ihop medanlaxen står i ugnen
Först o främst måste jag tacka, jag är så rörd av de fina kommentarerna från detta inlägg. HÄR. så tusen tack fina bloggläsare de orden värmde ska ni veta
Servera med lite citron för extra smak. LaxmeddillsåsRecept för 2-4personer. 4 st Laxfilé1 kruka dill1 dl crème fraiche1 msk dijongsenap½ citronlite lemon dill eller annan fiskkryddaStek och krydda laxen. 4 st Lax
Lägg tillbaka laxen i formen och servera med t ex kokt ris och kokt broccoli och gröna bönor. Vi har i alla fall ätit god mat i helgen och till söndagsmiddag fick det bli lax i ugn
Jag gjorde vanliga ”gaffelkakor”, kakor med chokladgömma (ungefär som syltkaka men med en liten chokladnib i istället) och sedan en slags variant av chocolate chip cookies (dvs platta kakor med hackad choklad
Men för att ni inte ska överge mig helt så kommer här ett nytt sommrigt recept. Servera fisken tillsammans med kokt potatis, inlagd gurka och den kalla såsen
När det är varmt ute älskar jag att äta laxmed potatis och kall sås, det är så gott och kan varieras i oändlighet då laxen kan tillagas i ugn, stekas eller grillas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.