Julia är på besök från hennes nya hemort Linköping. härligt att få rå om henne några dagar. Önskelistan nakna kockens lax som pappa backa gjorde med glädje är avklarad och ikväll fläskfilé med en enkel Potatisgratäng12 potatisar gärna mosig sort2 gula lökar1 klyfta vitlök4 dl matlagningsgrädde (valio laktosfri)saltsvartpeppar1,5 dl riven ostskala och skiva potatisen. In i 225 grader tills den är mjuk ca 45 minuter. 4 dl matlagningsgrädde. ca 45 minuter
Jag har varit så dålig på att uppdatera nu på senaste, men det ska bli en ändring på det. Jag är väldigt svag för scones, jag har inte alltid varit det
Ta ut och rör om tills allt smör smält om det interedan är smält. Tillsätt resten av ingredienserna. Ta fram en kopp som rymmer minst 2 dl. Mät upp smöret och smält det i mikron genom att köra på medeleffekt ca 15 sekunder tills minst hälften av smöret smält. Kör i mikron på medelhög effekt i ca 60 sekunder (jag kör 650W men tänk på att microvågsugnar kan variera i effekt, särskilt äldre ugnar kan tappa effekt, så passa gärna kakan så den interinner över eller blir för torr)
Skär smöret i mindre bitar och låt stå framme en stund så att smöret blir mjukt. Finfördela smöret i mjölet med hjälp av en gaffel, fingertopparna eller elvisp med vispar
(Rör/vispa inte längre tid än att det är blandat. Ta bort från värmen och lägg i chokladen (gärna i mindre bitar) och rör då och då så att chokladen smälter
Försöker i möjligaste mån länka till ursprunget eller skriva receptkälla när sådanfinns, d. Så krångligt om det hade varit copyright på matrecept, allt som är gott vill man ju dela med sig av till så många som möjligt (tjänar inget på detta matbloggande, pot marigolds drivs istället av "kan" och "vill")
Lägg dem i den smorda pajformen. Låt rabarberpajen svalna en stund och servera sedan t. Grädda rabarberpajen mitt i ugnen i 150°C i ca 45-50 minuter tills pajen fått fin färg, ta inte ut den för tidigt för då blir den inte lika knäckig och god
Istället för pajform kan man även ta en springform. Smält försiktigt på svag värme tills drygt hälften smält, ta bort kastrullen från värmen och rör sedan om då och då tills allt har smält och det blir en jämn smet
(Tänk på att gräddningstiden är helt avgörande för graden av kladdighet. Den ska börja få lite antydan till färg och när man gör en försiktig skakrörelse så ska det dallra lite i mitten av kakan, då är den lagom kladdig tycker jag
Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke och slå på vatten och olja. Igår tog jag mig för att baka glutenfritt fröknäcke igen eftersom förråden började sina
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.