Våga baka surdegskanelbullar med fullkornsdinkelmjöl (de godaste bullarna i världen), våga testa nya råvaror i köket och våga bjuda dina arbetskamrater på mina hallonmuffins, som är lite mindre söta, lite grövre, har lite mer hallon, och är lite annorlunda
Här har jag inspirerats från det italienska köket och deras maträtt ”ziti”, men då haft i kalkonbacon istället för korv plus att jag har i vita bönor i tomatsås och soltorkade tomater
2-3 stora äpple (jag hade mer, eftersom äpplen var små). 2-3 msk honung. 2-3 tsk citronjuice. 1-2 krm vaniljpulver. 2-3 stora äpple (jag hade mer, eftersom äpplen var små). 2-3 msk honung. 2-3 tsk citronjuice. 1-2 krm vaniljpulver
-). Den första blev ju inte helt lyckad, gjorde en ny omgång igår och nu blev det perfekt, blev som fudge skall vara, står inget i receptet hur länge den skall koka men jag kokade den till 116 grader
Varför inte göra ett besök i det indiska köket. Men Scampi med curry- och ingefärssås samt wokade grönsaker är i alla fall ett försök att få till en ”indisk” inspirerad rätt
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Ta fram en kopp som rymmer minst 2 dl. Mät upp smöret och smält det i mikron genom att köra på medeleffekt ca 15 sekunder tills minst hälften av smöret smält
Använd elvisp med vispar eller köksmaskin med visp. Smält smöret på svag värme. När drygt hälften har smält, ta bort kastrullen från värmen och låt resten svalna av befintlig värme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.