Nyponsoppamedgrädde och mandelbiskvier smakar verkligen barndom. Nyponsoppa. Servera sedan soppan varm, ljummen eller kall tillsammans medgrädde eller kokosgrädde och mandelbiskvier
Servera soppan ljummen med en klick vaniljglass eller vispad grädde och hemmagjorda minibiskvier. Mixa nyponen till en tjock massa, späd med mera vatten ifall det behövs
vaniljglass, mandelbiskvier eller mandelskorpor, vispad grädde smaksatt med lite vaniljsocker, eller förslaget ovan med smetana, kardemumma och grovkrossade marängerBlanda ihop nyponpulver, kokosblomssocker, bananpulver och potatismjöl, och tryck ut eventuella klumpar så det blir helt slätt
Servera soppan med mandelbiskvier och lätt vispad grädde. Kom på att jag hade lite torkade nypon hemma, så gjorde denna goda nyponsoppan till efterrätt igår
Vad passar då bättre än att koka en alldeles egen nyponsoppa att värma sig med på höstutflykten. Mixa med stavmixer till mos och passera sedan genom en sil för att få bort kärnor och skalbitar
Igår när jag som bäst satt och funderade på vad jag skulle kunna tänka mig att äta till frukost idag, kom jag på att jag hade en påse med nyponskalsmjöl i skafferiet - importerat från Sverige, såklart, för jag har aldrig hört någon i Italien tala om nyponsoppa
Värm detta tillsammans med strösocker och grädde i en kastrull. På brunchbuffén fanns också några sötsaker, bland annat en vaniljpannacotta med granatäpplesirap
- Servera varm eller kall, tillsammans med en klick grädde eller glass och mandelbiskvier. Det går inte ens att jämföra mednyponsoppa du gör själv på egenplockade nypon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.