Dags att testa ett recept på nyponbröd från utmärkta Svenska Bärboken, en mycket trevlig bok som dels beskriver alla möjliga bär som växer i trädgårdar och skogar och dels innehåller en massa recept på vad man ska använda bären till
Det kan inte nog upprepas hur mycket jag gillar frukost. Beroende på hur mycket tid som finns att lägga på den varierar jag friskt mellan lätta bärsmoothies och tunga amerikanska brunchfrukostar med pannkakor och äggröra
Här kommer nu det utlovade inlägget om det matbröd jag bakade i förrgår. Vitt bröd i all ära, men jag föredrar nog lite nyttigare alternativ - även om en rostad macka eller två ibland är väldigt gott
Dalmatian mom bakade nyponbröd med levain…. November står på tröskeln, govänner, och snart dröjer det inte länge innan julen och hela tjocka släkten också trillat in
Frallor med lite mer smak och färg är en skön omväxling. Ugn 200 grader (varmluft)1½ dl Fibrex1 msk fiberhusk1 dl po fiber8 + 1½ dl kallt vatten1 paket jäst (50 g)1½ tsk salt½ tsk bakpulver1½ tsk socker1 dl nyponskals mjölca 875 g Semper Grov MixBlanda fibrex, fiberhusk, pofiber och 8 dl vatten - låt svälla i ca 10 minuter
Så här gör du. Sätt ugnen på 175 °CSmörj och bröa en form som rymmer 2 literBlanda noga alla torra ingredienser i en bunkeBlanda ner filmjölken och sirapen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.