…för idag är det Kajs födelsedag. 150 g rumstempererat smör. 132 g socker. 150 g smält choklad av god kvalité. Grädda i 200 grader i ca 14 minuter, tills kakan har satt sig men ändå är lite kladdig. Steg 1. 112 g äggvita. 19 g socker. Mät upp 112 g äggvita och 19 g socker i en väl rengjord bunke. När sockerlagen är 115 grader, börja vispa äggvitan. När sockerlagen är 125 grader, ta av från plattan och häll i äggvitan sakta i en fin stråle. Detta tar ca 15-20 minuter. 214 g italiensk maräng. 1 dl sockerlag (hälften socker, hälften vatten). 1 ½ blad gelatin. Koka upp 1 dl av vätskan, smält i gelatinet och häll i resten av purén. 150 g rumstempererat smör. 132 g socker. 150 g smält choklad av god kvalité. 112 g äggvita. 19 g socker. 214 g italiensk maräng. 1 dl sockerlag (hälften socker, hälften vatten). 1 ½ blad gelatin
tomatbaserad chiliböngryta med blandade bönor och balsamvinäger. mums en måndag som denna. Tipsar om att starta veckan vegetariskt med denna härliga chiliböngryta
Så det fick bli en het gryta idag, tog lite extra chili så att man blev varm… hihi. 600 g skinkstek i bitar, 2 pkt Bacon Skivat,1 burk gröna oliver utan kärnor, 2 st Färska Chili, 2 dl Creme Fraiche Naturell , 2 dl Vispgrädde, 2 dl Creme fraiche paprika & chili, 4 st klyftor Vitlök, 1 msk Senap Dijon, 2 tsk Dragon torkad. 1. Slå sedan såsen över köttet och låt puttra under lock i ca 5-10 min. 1 burk gröna oliver utan kärnor. 1 msk Senap
Idag har det varit full fart, har haft med mig Millian på Matmässa. Idag kommer det som vanligt ett recept, det blev en Kreolsk gryta stark men väldigt god
10,5 dl vetemjöl. 10,5 dl rågmjöl. 1vatten. 11 dl vatten. 1Dag1 En glasburk med lock som rymmer cirka 5 dl + en gaffel + vatten + rågmjöl + vetemjöl 0,5 dl vetemjöl 0,5 dl rågmjöl vatten. 1Dag21 dl vatten 0,5 dl rågmjöl 0,5 dl vetemjöl. 1Dag31 dl vatten 0,5 dl rågmjöl 0,5 dl vetemjölDag 1. Häll cirka 1 dl ljummet vatten i en noga rengjord burk. Mata surdegen med 1 dl vatten, 0,5 dl rågmjöl och 0,5 dl vetemjöl och rör om. Mata surdegen med 1 dl vatten, 0,5 dl rågmjöl och 0,5 dl vetemjöl
Men idag har det snurrats kanelbullar. 1 liter mjölk. 1 tsk salt. 1 stor matsked kanel. Häll upp på bakbord och låt jäsa ca 1/2 timme. Grädda i 225 grader i 10-12 minuter. 1 liter mjölk. 1 tsk salt. 1 stor matsked kanel
Steg 1. 100 g rårivet äpple. Steg 1. Blanda 200 g rågmjöl med 2- 3 dl 40 grader ljummet vatten och 100 g rårivet äpple i en större glasburk med lock. Om jag ska baka så häller jag 100 g av min surdegsgrund i en bunke och tillsätter 120g fint rågmjöl och 200 g ljummet eller kallt vatten och rör om. Glöm inte att spara ca100 g i en ren burk och ställ in i kylen. Om jag inte ska baka utan bara mata så häller jag bort lite surdegsgrund så det återstår 50-100 g i burken,. tillsätter 60 g fint rågmjöl och 100 g vatten. 100 g rårivet äpple. 100 g rårivet äpple. 100 g av. 120g fint rågmjöl. 100 g. 100 g vatten
DAG 1. Koka socker, citronsaft (10g) och vatten till en guldgul karamell som börjar ryka lite. 1. Sätt ugnen på 125°. Häll över mjölken och 100 g socker. Låt mjölken stå och dra åt sig vaniljsmak i ca 15 minuter. 1. Sätt ugnen på 180°. 1. Boken ges ut av Norstedts förlag 1. 1 st. 1 g. 12 st. 15 g. 1 g. 1 g. 1 g. 1 g
Idag blir det fisk på grillen, precis som det var förra lördagen men det är så gott. Idag har det varit bad från klockan 9,30 till 15,00 oavbrutet i vattnet med massor av grejor som vi har dragit med oss, det får nog snart bli en liten kärra att dra alla prylarna med. 1 färsk gurka, 1 knippe dill, 2 dl crème fraiche, 1/2 tsk socker, 1-2 msk citronsaft, 1 finhackad vitlök, salt, peppar. 4 portionsbitar torsk, , 1/2 tsk salt, 1 krm svartpeppar, citronpeppar, 4 skivor lufttorkad skinka (à ca 50 g), 75 g smör, 1 vitlöksklyfta. Relaterade 1 färsk gurka. 1 knippe dill. 1/2 tsk socker. 1-2 msk citronsaft. 1 finhackad vitlök. 1/2 tsk salt. 1 krm svartpeppar. 1 vitlöksklyfta
100 gram mandelmassa eller marsipan. 100 g rumsvarmt smör. 1 dl strösocker. 1 tsk vaniljsocker. 1 tsk malen ingefära. Värm ugnen till 175 grader. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter tills de är gyllenbruna. 150 g socker. 1 vaniljstång, fröna. 100 g äggvita, ca 3 st. 0,5-1 msk hallonpulver. Koka vatten, socker, glukos och vaniljstång till 117 grader, mät med termometer. 150 grams of almond paste or marzipan. 100g unsalted butter. 1 cup granulated sugar. 1. 1 teaspoon vanilla. 1 tsp ground ginger. Preheat oven to 175 degrees. Bake in the middle of the oven 10-12 minutes until golden brown. 150 g of sugar. 1 vanilla pod, seeds. 100 g of egg white, about 3 pcs. 5-1 tablespoons raspberry powder. 1 piping bag. Boil water, sugar, glucose and vanilla seeds to 117 degrees, measuring with a thermometer. =) 100 gram mandelmassa eller marsipan. 100 g rumsvarmt smör. 1 dl strösocker. 1 tsk vaniljsocker. 1 tsk malen ingefära. 150 g socker. 1 vaniljstång. 100 g äggvita, ca 3 st
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.