En grekiskpyttipanna är inte alls lik den skolmatspyttipanna vi är vana vid. Grekiskpyttipanna8 portMarinad3 fläskfiléer3 dl matolja2 msk soja4 tsk sambal oelek4 vitlöksklyftorIngefäraSaltPepparTill formen2 kg potatis2 tsk flingsalt2 röda paprikor1 rödlök (stor alt. 2 små)5 tomater300 g fetaostVitlökssås5 dl crème fraiche1 dl majonnäs2-3 vitlöksklyftor1/2 lime (saften)1 tsk grekisk salladskrydda (eller annan örtkrydda)Putsa filéerna och skär köttet i 1 cm tjocka skivor. Grekiskpyttipanna redo för servering 8 port
Rör om och smaka av med salt & peppar. . Ingredienser. 1 fläskfilénågra potatisarnågra morötterlite lökbroccolikörsbärstomaterfetaostJa, man tar lite det man har hemma
Såklart serverades den grekiskapyttipannan tillsammans med en grekisk tzatziki och ett glas vin. En blandning mellan pytt i panna och sjömansbiff på ett grekiskt sätt
Efter man har lämnat blod så skall man ta det lite lugnt och inte lyfta för mycket tungt, M&M var hemma hos oss när jag kom hem… då blir det inte lugnt, full rulle hela tiden
Potatisen kan sen hållas var i den nya formen i ugnen om det behövs. Jag har ätit denna potatis även på Zorbas grekiska restaurang i Kalmar och det är precis lika gott där så naturligtvis har jag försökt efterlikna denna delikatess
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.