Då var vi åter på plats i köket efter en litenminisemesterresatill närmaste huvudstad, Köpenhamn, där vi spatserat runt och bara njutit av tillvaron några dagar
Nämen hörni, nu börjar det närma sig på allvar. Men nu vänder i alla fall mörkret tillbaks. natten mellan lördag och söndag var årets längsta så nu kan det väl bara bli bättre
Har du missat att planera desserten till nyår. Jag har alltid frysta blåbär från sommarens plockningi frysen, det är världens bästa bär för snabba desserter
Nu är det nog årets sista jordgubbar som finns ute ibutikerna och trädgårdslanden. Jag använde några av dyrgriparnatill en riktigtklassisk jordgubbstårta
Fortsätter på temat nyårsmeny och vandrar raskt vidaretill vår huvudrätt som på nyårsaftonen bestod av soja- och ingefärsmarineradquornfilé (ioriginalreceptet har man använt sig av fläskfilé) med röd lök, paprika och fetaost
Har velat testa att göra en ”muggkaka” men har aldrighittat ett bra recept. Sökte runt lite på internet och man behövde i alla fall en bas av gryn/mjöl och ett eller flera ägg
Parfait är en härligklassiker. Förra nyår åt viapelsinparfait med ljummen hallonsås. Originalreceptet var egentligeningefärsparfait gjord på ingefärsmarmelad men vår värdinna, Lena, bytte helt enkelt ut den mot apelsinmarmeladvilket fungerade fint
i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.