Fortsätter på temat nyårsmeny och vandrar raskt vidare till vår huvudrätt som på nyårsaftonen bestod av soja- och ingefärsmarinerad quornfilé (i originalreceptet har man använt sig av fläskfilé) med röd lök, paprika och fetaost
Parfait är en härlig klassiker. Förra nyår åt vi apelsinparfait med ljummen hallonsås. Originalreceptet var egentligen ingefärsparfait gjord på ingefärsmarmelad men vår värdinna, Lena, bytte helt enkelt ut den mot apelsinmarmelad vilket fungerade fint
P. å. n. y. r. s. a. f. t. o. v. i. R. d. j. u. e. k. m. c. h. l. p. ä. ,. ö. g. D. b. V. T. -. é. 6. 0. 3. O. S. &. 2. H. B. F. x. 1. 5. L. 4. M. E. K. k g. d l
God fortsättning på det nya året. En nätt skara på 22 personer inklusive barnen fick till en nyårsmiddag hos paret Bengtsson, som bor bara ett stenkast ifrån Varbergs fästning där det skjuts för fullt av massa raketer vid 12-slaget
Nu är det Nyår och det är dax att ha en trerätters middag, det är alltid lika kul. Först lite idétorka, men sen efter mycket funderande så blev det detta
Ikväll blev det nyårsmiddag några veckor för tidigt. Kunde inte motstå receptet i senaste buffétidningen med smördegsknyten med rödbetor och chevré och rödvinssås
Nyårsmiddag. Publicerat 2016-01-11 05. 29. 53 i. Kött och chark. Förra årets nyårsmiddag var lugn. Till förrätt blev det en klassisk Skagen med mycket pepparrot i
Idag får ni inget recept men ni får kika lite på vad vi åt för godsaker igår. Kajsa och Robert hade lagat snittar som vi först åt tillsammans med lite bubbel
Nyårsafton är väl för de flesta förknippad med god mat och dryck och så även hos oss. En ganska traditionell meny blev det och inleddes med en hummersoppa inspirerad av ett recept av Mannerström
En nyårsmiddag behöver inte bestå av dyrt kött och någon form av potatis. Här är ett läckert alternativ som känns precis lika lyxigt men inte lika tungt så man orkar med efterrätten också
Dukning Gorgonzolagratinerade färska fikon med lufttorkad skinka och balsamicosirap8 st färska fikonGorgonzolaLufttorkad skinkaBalsamicosirapSkär av toppen på fikonen, och skär sedan ett kryss nästan ända ner till botten
Hjortfilé med potatisterrin, lingonpuck och portvinsås. Huvudrätten var alltså vår rätt detta nyår. Det blev Hjortfilé med potatisterrin, lingonpuck och portvinsås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.