Som vi lovade igår kommer det i dag både förslag på varmrätt och efterrätt till nyårsmenyn, båda från Arlas nyårsmenyer som vi fick en förfrågan om att testa
Nyårsmenyn när året 2014 skulle vakas in bestod av reninnanlår med potatis-och getostkaka, portvinssås och svartrot, samt saffransmousse till efterrätt
Idag ska vi dansa ut julen på jobbet tillsammans med familjer och ett sextiotal barn med allt vad det innebär av sång, fiskdamm, fika, filmvisning och dans kring granen så klart
Nyårsafton ligger mig varmt om hjärtat. När jag var liten firade vi alltid med samma familj (föräldrarna firar fortfarande tillsammans) och det kändes alltid som en speciell kväll
Nyårsmaten. Den ska man gå och klura på under större delen av hösten. Just planeringen är en underdart rolig del av matlagningen - nästan lika bra som att laga maten faktiskt
Om du tillagar denna rätt som en del av nyårsmenyn så räcker det med ca 75-100g ankbröst som max. Är den som en del av en huvudrätt så brukar man säga att ett ankbröst räcker till två stora portioner
Här kan du välja mellan att göra egen Hollandaise eller att köpa en färdig. Men om du inte vill ta risken att den egna såsen gjort på riktigt smör skär sig på nyår så, visst, gå på en färdigköpt
Nu var julhelgen över för 2012, hoppas alla har haft en god, mysig, lugn och njutbar jul. Jag och mannen firade hos min familj och inte förrens idag har vi en heldag hemma igen
Det börjar dra ihop sig till både jul och nyår och det är mycket som ska planeras och fixas. Jag har börjat kika lite på nyårsmenyn och föll för dessa två efterrätter
Till varmrätt blev det fisk, vilket är första gången som vi bjuder på det på nyårsafton. Vanligtvis är det kött som gäller på nyårsmenyn, men i år fanns det ingen älgfilé i frysen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.