Äntligen kommer inlägget med bilder och text runt nyårsmaten. Till aperitif så serverade vi blossas cognagsglögg med russin och mandlar tillsammans med lite chips
Eftersom Flora och Freja fortfarande var lite sjuka bestämde vi oss för att inte försöka ta oss iväg någonstans utan fira nyår i med en trevlig romantisk middag på tu man hand efter att Freja gått och lagt sig och sedan gå ut och titta på fyrverkerier med grannarna
Pommes duschessKokt potatis för 4-5 personer1-1½ dl Grädde2 äggulorsaltpepparPersiljastor klicka smörPersillade2 dl riven västerbottensostGör så härPressa den kokta och varma potatisen, blanda i smör, äggula, salt, peppar, grädde och vb-ost och rör ihop med elvispen
Nä, det är inte så att vi ska äta så mycket som tolv rätter av varje, jag tänkte bara ge mina bästa tips från arkivet så ni får lite inspiration till nyårsmaten
Nyårsmaten har ju bara blivit avhandlad med avseende på efterrätten. Vad åt vi till varmrätt måntro. Jo rödspättarullader med lax, till det pressad potatis
Jag börjar med menyn bakifrån, jag håller på att knåpa ihop o skriva ner resten av nyårsmaten. En brulée är aldrig fel det blev vår efterätt denna nyår, och med citrusfrukterna blev den bättre än bäst
Hummer är nyårsmaten framför andra, och även jag lyxade till med det på nyårsafton, som L och jag firade tämligen stillsamt här hemma tillsammans med TV och korsord
Lite smarriga tips till nyårsmaten ska ni också få såklart. Nu är vi hemkomna från Örebro efter ett fantastiskt mysigt julfirande i Örebro med hela familjen
Nu efter jul, så är det kanske så att man efter den robusta julmaten, nyårsmaten och allt godis vill äta lite nyttigare och fräschare och slippa stå i timma vis i köket
Nu när man inte vill ha julmat längre och kanske börjar fundera på nyårsmaten, kan dessa vara ett gott tilltugg till champagnen, smördegsknyten fyllda med soja och färskost
Jag är nog inte ensam om att sitta och planera nyårsmaten. Eller många av er kanske redan är klara men OM ni behöver lite förslag så kommer här en favorit som alltid uppskattas här hemma
I kväll har jag förberett nyårsmaten, och bland annat gjort drinktilltugget som blir parmesanbollar. Lite salt tilltugg som är gott till de flesta drinkar
Nyårsmaten. Den ska man gå och klura på under större delen av hösten. Just planeringen är en underdart rolig del av matlagningen - nästan lika bra som att laga maten faktiskt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.