Nyårsdessert
Farmors mat
Farmors mat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 små portioner
  • 70 g grädde
  • 80 g philadelphiaost
  • 130 g choklad
  • 95 grader i cirka
  • 25 minuter Ta ut och ställ kallt
  • Chokladmandelbottnar
  • 1 ägg 1 dl strösocker
  • ½ dl mjölk
  • 0,25 dl olivolja
  • 0,25 dl kakaopulver
  • 0,5 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 0,25 msk bakpulver
  •  
  • Gör så här
  • Blanda ägg och strösocker. Häll försiktigt i mjölken och olivoljan.
  • Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten.
  • Grädda på en plåt med bakplåtspapper i 160 grader cirka 15 minuter Låt svalna på plåten och skär ut 4 bitar i valfri form.
  • Saffranspannacotta
  • 4 små formar
  • 1 1/4 gelatinblad 1½ dl grädde
  • 1 dl gräddfil
  • 1/4 dl strösocker
  • 1/4 pkt saffran
  • ½ tsk vaniljsocker

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.