Då var det dags att dela med mig av nyårsaftonens efterrätt. -). Lite lyxigt kändes det då och givetvis köpte vi alltid med oss burkar hem som jag sedan kunde bjuda mina kompisar på
Hälleflundra är en fantasiskt god fisk, här stekt i smör med goda varma grönsaker till. Skär zuccini och aubergine i grova stavar, skiva purjolök, rödlök och vitlök, stek i omgångar i olivolja och krydda med salt och peppar
Lägg upp fisken och glasera den med örtoljan lägg en klick pepparrots-ost ovanpå. Hacka örterna, kör dem tillsammans med salt, vatten och olja till en grön röra, sila eventuellt det hela, sätt åt sidan
Börja med att skala humrarna och spara all saft som rinner ur. Krydda med persilja eller basilika. Ännu ett nytt år närmar sig och mat som lätt serveras till stora sällskap är välkommet för värden
Lägg linserna i botten, fisken därpå, strö ärtor och morötter runt samt toppa med wasbigrädden. Temat som inspirerades av ramslök var genomgående även här, dock i kombinatione med wasabi
Vänd runt dem i mjöl- kryddblandningen. Eftersom vi fått förmånen att få hälleflundra av en kär vän till oss som fick napp så måste jag dela med mig av ännu ett gott recept på det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.