Nudelsallad, vilken dag som helst.
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Nudelsallad 2 port 2 "buntar" äggnudlar
  • 1 stor morot
  • 10 cm gurka
  • några blomkålsbuketter
  • 1 klyfta vitkål
  • Koka nudlarna efter instruktionen som finns på paketet, skölj dom i kallt vatten och låt dom rinna av.
  • Skala moroten och hyvla den i tunna skivor med potatisskalare eller osthyvel.
  • Skiva gurkan tunt, dela blomkålen i mindre buketter och strimla vitkålen tunt.
  • Blanda samman alla ingredienserna i en skål.
  • Dressing
  • ½ dl japansk soja
  • 1 vitlöksklyfta 1 msk risvinäger
  • riven färsk ingefära efter eget tycke och smak
  • ½ dl sesamfrön
  • Börja med att rosta sesamfröna i en torr, het stekpanna tills de börjar få en svagt brun färg.
  • Häll sesamfröna i en skål och tillsätt övriga ingredienser. Blanda samman och smaka av.När du är nöjd med smaken så blandar du ner dressingen i salladen och serverar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.