Ja jösses så god om jag nu får vara så fräck och klappa mig själv på axeln. Pajen kan förvaras någon dag i kylen, men är absolut godast direkt när marängen är extra fluffig
Grädda kakan/pajen mitt i ugnen i 42-45 minuter, tills ytan fått en fin gyllenbrun färg. Tidig morgon och det är näst sista dagen för C&C Trädgårdscafe för denna sommaren
Nu jobb en stund innan jag far in till stan. Vispa ägg och sötströ vitt och pösigt i ca 4 minuter. Häll i smeten och sätt in mitt i ugnen i ca 25-30 minuter
Tillsätt rödvinet och koka ihop 3-4 minuter. Rör ner fond och vatten, koka ihop ytterligare 5 minuter. I morgon kväll ska vi ha gäster, mor med man kommer på middag
Men jag försöker just nu att njuta maximalt av vad livet ger och inte tänka längre än så. När man bakar mjölk- och glutenfritt bananbröd och unnar sig vara lycklig
koka upp så att sockret löser sig. Det går också att koka upp kompotten med en gnutta maizena-mjöl så blir den perfekt fyllning till en sån där tjock härlig amerikansk paj med lock på
Det är alltså en härlig helg tillsammans med de bästa gäster, cafekollegor och inte minst Charlotte som jag nu lämnar bakom mig för att gå in i en ny arbetsvecka
Torsdag, upp tidigt för att ha kund men nu ska jag "passa" pappa då mamma ska till frisören. Strö över ströbröd, persilja och citronrasp, sätt in i ugnen i 25 minuter
Glöm nu inte att passa på att frosta av frysen nunär kylan är här. ja, vad kan jag säga…Så nu är det bara att sätta igång och safta och sylta ett tag framöver så det får plats nytt till sommaren
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.