I det senaste numret handlar krönikan om den traditionella Medelhavskosten här i Turkiet, mat som ser rätt annorlunda ut jämfört med vad de flesta fått lära sig av Livsmedelsverket
Men på hösten sedan blev jag gravid med Lillebror och då skrek min kropp efter pasta och bröd, men nu försöker jag sakta hitta tillbaka utan någon detox
Fet fisk, skaldjur, nötter, ägg, majonnäs, getost och olivolja hör också till favoriterna på min tallrik, och förstås gröna tillbehör, nu på vintern oftast varma, smörstekta grönsaker
finhackad gurka, tomat och färsk koriander. En tsk honung och ca 1 tsk chilisås. Jag följde inget recept utan jag handlade hem en hel massa gott och sen laborerade jag och Sofie fram till det vi var sugna på
Fräs ett par minuter (på övre medelvärme. Kassler är ju inte det ballaste i stan att käka men den var billig och min erfarenhet är att den blir okej som proteinkälla om man bara öser goda saker över den
Nu är det inte bara baklava, künefe och andra traditionella bakverk som äts till fest. Jag har funderat lite om det kan vara så att många förespråkare för maten från Medelhavet missat en viktig sak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.