Nu doftar det Oriental kyckling igen!
Gourmetmorsan
Gourmetmorsan
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 16 år sedan...introducerade min svärmor denna rätten för mig! Varför jag kom ihåg det, var för att vi precis hade träffats jag och herr O. Åh receptet nöp jag illa kvickt för att denna rätten är så god och enkel. Här hemma tillagades den hyfsat regelbundet, men vips hade kryddan "Fyra kryddor" (som gör hela rätten) försvunnit från kryddhyllan. Den hade utgått! NO! Vilken katastrof Vi försökte att blanda till den själv, men fick aldrig riktigt till den riktiga kryddblandningen. Men för några år sedan dök kryddan upp igen, och då hos ÖB (Överskottsbolaget) och av tillverkaren "Kryddhuset". Fyra kryddor är en kryddblandning av ingefära, lagerblad, dragon, basilika, nejlika, spiskummin, och som ni läser, är det inga 4 kryddor, utan 6 kryddor, som blandningen består av.
  • 4 personer
  • 4 kycklingfiléer delade på längden
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk fyra kryddor
  • 1 tsk curry
  • 1,5 dl chilisås
  • 3 dl grädde över kycklingen, och låt den åka in i ugnen ytterligare
  • 10 minuter Servera med pressad potatis eller ris och en härlig sallad

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.