1 pkt
saffran i lite smör tillsammans med en finstrimlad fänkål och en hackad gul lö k. Häll på 1/2 l vitt, torrt vin och 1/2 l vatten. Tillsätt fiskfond eller fiskbuljongtärningar och en burk creme fraiche samt 2 klyftor finhackad vitlök, en finhackad röd chili, timjan och ett par lagerblad. Koka ca 15 minuter och smaka av med salt och fiskfond. Nu lägger du i en skuren purjolök och en ask cocktailtomater skurna i halvor. Koka ytterligare 10 minuter innan du lägger i fisk och skaldjur beroende på tillgång och säsong. Fisk i filéer eller bitar kokar klart på några minuter. Färdigkokta kräftor eller räkor ska bara värmas. Strö över massor med grovhackad dill. Använd inte lax – det blir gärna transmak.
Vit chokladmousse
100 gr
vit blockchoklad grovt och smält försiktigt i
Är även perfekta till att göra korvbröd, nunär det är dax att ge sig ut på vårutflykter. Efter en hektisk dag på jobbet så är bakning kul och avslappnande tycker jag
Då blir de lite segkrispiga på ytan, men krämiga inuti. Kokostopparna ärbakvärldens Dr Jekyll and Mr Hyde – antingen den torraste och tristaste kaka man kan tänka sig, eller en ljuvligt saftig delikatess
Japp, nu har vi julat hela lägenheten klar idag, vi har alltså plockat fram rubbet. ) Granen har fått en ny plats i år och den hälsar att den trivs väldans bra där i hörnet i tv-rummet
Nunär det börjar närma sig hösten så är det grytor som gäller, i alla fall hos oss. Blandar i lite som jag tycker är gott, det skall nog bli bra hoppas jag
Nu tycks tillvaron vara tillbaka i vanliga smaker igen. Ni som följt bloggen vet att det där med aptit och sug inte riktigt har hängt ihop med mig under graviditeten
Men nuär den här. Det var i mitten av förra veckan jag tog omvägen bortom skogsgläntan där jag i slutet av maj månad förra året fann ett helt hav av blommande ramslök
Populära inlägg. Hirams Värmlandstårta. Ett av Hirams klassiska recept ärVärmlandstårtan som går bra att lägga i frysen och ta fram när det är dags för kalas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.