Nu är köket klart…åtminstone nästan..
Festkokerskan's Blog
Festkokerskan's Blog
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 pkt saffran i lite smör tillsammans med en finstrimlad fänkål och en hackad gul lö k. Häll på 1/2 l vitt, torrt vin och 1/2 l vatten. Tillsätt fiskfond eller fiskbuljongtärningar och en burk creme fraiche samt 2 klyftor finhackad vitlök, en finhackad röd chili, timjan och ett par lagerblad. Koka ca 15 minuter och smaka av med salt och fiskfond. Nu lägger du i en skuren purjolök och en ask cocktailtomater skurna i halvor. Koka ytterligare 10 minuter innan du lägger i fisk och skaldjur beroende på tillgång och säsong. Fisk i filéer eller bitar kokar klart på några minuter. Färdigkokta kräftor eller räkor ska bara värmas. Strö över massor med grovhackad dill. Använd inte lax – det blir gärna transmak.
  • Vit chokladmousse
  • 100 gr vit blockchoklad grovt och smält försiktigt i
  • 1/2 dl vispgrädde under ständig omrörning

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.