Nougatmousse med krämig hallonsås och riven mörk choklad.
herrhavreflarn.blogg.se
herrhavreflarn.blogg.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 31 På min resa i Prag så vart det en hel del besök på olika restauranger en av dom gav ett lite extra starkt intryck
  • 200 g nougat
  • 2.1/2 dl grädde
  • 1 msk florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 150 g frysta hallon- 1/2 dl socker- 1/4 dl sirap- 1 dl grädde- riven mörk choklad att toppa med.Såhär gör du:Nougatmoussen:Lägg gelatinbladen i kallt vatten.Smält nougaten över vattenbad.Tillsätt äggulorna och rör tills allt är blandat, få inte panik om det skiktar sig ställ över värmen igen och rör, tillsätt det urkramade gelatinet och rör till tjock kräm.Vispa grädden hårt tillsammans med florsocker och vaniljsocker.Rör ner 1/3 av grädden i nougatkrämen till jämn smet, häll sedan i chokladkrämen i den resterande grädden och rör till klimpfri smet.Fördela jämnt i serveringsglas och ställ i kylen några timmar. Hallosåsen:Häll de frysta hallonen i en kastrull och låt sjuda till syltkosistens.Tillsätt sockret, sirapen och grädden och låt sjuda ca 2- 2.1/2 minuter Låt svalna något och häll över i en skål och ställ i kylen.Servering:Fördela den kalla hallonsåsen över moussen och riv den mörka chokladen över. Njut nu av din fantastiska dessert.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.