Ända sedan jag såg det här receptet hos Matplatsen i somras så har jag varit sugen på att testa. Efterrätter som kan förberedas och förvaras i frysen och sedan tas upp vid behov är alltid lika bra
Det kanske kan tyckas att man utmanar ödet genom att försöka göra LCHF-nougat. Man kan välja att göra nougat på olika nötter, vi tog både hasselnötter och mandel
Jag hittade ett recept med semifreddo smaksatt med lemoncurd på Allt om Mat. Eftersom man förbereder lemoncurden och semifreddon långt i förväg, så behöver man inte stressa med det precis innan gästerna kommer
I Iran äter vi mycket nötter, nötter och petit chouxer (recept på det får jag publicera vid ett annat tillfälle) och så äter vi vit nougat med pistagenötter, eller GAZ som vi själva kallar det
Så vansinnigt god nougat fudge. 250 gr nougat. 250 gr nougat. Kokade denna i lördags. Första koket steg inte riktigt i gradrean och jag tog en promenad med grannen, när jag kom tillbaka var fudgen 163 grader och svart
Kavla eller tryck ut nougaten till cirka 1,5 cm tjocklek och låt svalna. Sätt på ugnen på 150 grader. Koka socker, honung, glykos och vatten i en kastrull tills sockerlagen når en temperatur på 148 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.