25 hungriga
storbönder, med näsa och gom för riktigt god mat, kom plötsligt “dillkött” flygandes i huvudet på mig. Kanske vaknade klassikern till liv när Louise lagade dillkött på sitt eget vis i Mästerkocken, eller när jag såg en härlig bild på något som kallades “Kalv i dillsås” när jag letade receptinspiration… Hm….kanske det låter finare att säga det än att säga dillkött, men kalv i dillsås, är precis vad det är.
4-6
pers
1, 2 kg
kalvrev
3 l
vatten
1 gul
lök
1
purjolök
5
morötter
1 stor
palsternacka
salt
4 krossade
vitpepparkorn
6 krossade
kryddpepparkorn
4 hela
kryddnejlikor
3 lagerblad
dillstjälkar från dillen som du ska ha i såsen
4 hela
vitpepparkorn
DILLSÅS
2 knippen
dill
2 msk
mjöl
2 msk
smör
6 dl
buljong från köttkoket
3 msk
kalvfond
1,5 dl
mjölk
1,5 dl
grädde
3-4 msk
ättiksprit ( 12% ) (smaka av efter hand)
2,5 msk
socker
salt
nymalen svartpeppar
kokt potatis
1,5 tim
tar du upp köttet och skär dt i bitar (ca 2×2 cm)
Jag lade upp allt på ett stort runt fat, fetan i mitten och dadlarna runtom med varsin tandpetare i. Ont om tid och ont i foten gjorde att jag ville göra menyn ganska enkel för mig
Smoothie och dessert på en ochsamma gång – Obs nyttig. Solen lyser ute och ni ska få det här super duper tipset på en smoothie som är mer som en dessert
Jag blir som de flesta andra sugen på lättare mat och gärna flera små kalla rätter. Soppan passar bra tillsammans med andra tapasrätter eller som en enklare lunch och serveras då med fördel ihop med ett gott bröd
Jag läste och så läste jag igen ochfattade ändå ingenting. Mitt lilla barnbarn har börjat dagis och då vet man redan i förväg att han kommer åka på alla virus som finns och förrförra veckan var han riktigt dålig med ögoninflammation och förkylning som han smittade ner sin mamma med
Och jag tycker verkligen man ska lägga ner lite tid på att göra maten fin. Denna gång blandade jag ner lite havregryn i smeten, så det blev en mix av både chiapudding och overnight oats
Fördela renröran på omeletten, toppa med en klick löjrom och dekorera med en timjankvist i varje. Hacka den rökta renfilén fint och blanda ner i crème fraiche tillsammans med pepparrot
För det vara bara när det vankas födelsedgaskalas man får glass och lemonad påsamma gång. Och nu, sådär trettiofem år senare, sitter jag framför datorn och surfar recept och springer på en härlig blogg med recept på glass
En vaniljglass vispar du snabbt ihop med hjälp av dubbelvispen, sedan är det bara att fylla på med det du tycker är gott och vänta på att den skall frysa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.