Grädda i långpanna med bakplåtspapper i mitten av ugnen tills kakan nästan är torr. Smarrig smet med mycket godsaker så man tar gärna en smaksked också under baket
Minimalt med disk. Alltså man steker först bacon i en stekpanna och låter rinna av på ett papper. Jag har ändrat pyttelite i receptet och tillsatt vitlök, (som jag älskar), men som sagt HÄR är ursprungsreceptet
Egentligen ska man ha Pancetta till riktig Carbonara men vi kör alltid med bacon. Det finns ett antal recept på denna rätt men det här är den varianten vi kör med
Blanda mandelmassan med cognac (eller lite vatten om du inte vill eller tycker om cognac). Finns ju en uppsjö av olika goda sorter - men jag har mina favoriter
Koka spagettin och häll av, blanda ihop med hackad lök, ägg blandningen och baconet. Nu är han helt slut och jag också, när jag kom hem gjorde jag en variant på carbonara och stekte scampi till, detta är något av det bästa vi vet
Krydda medmassorav svartpeppar. Spara lite av kokvattnet innan du häller avspagettin så kan du använda det till att späda carbonaran om den skulle bli alltför tjock
(Jag använde vin istället för pastavattnet, tycker det blir godare)Sätt tillbaks stekpannan med bacon kuberna på värmen och tillsätt den avrunna pastan
Strö pancetta ovanpå och toppa med resterande ost och dra några varv med pepparkvarnen på toppen. Sälta från pancettan, krämighet från grädden och osten och tuggmotstånd avspagettin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.