Ugn 175 grader. Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör. Tryck ut kexblandningen till en botten i en teflonform med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter
NewYorkBlueberry Cheesecake serveras som den är eller med en bärsås. Cheesecake är aldrig fel och speciellt inte en mäktigt god NewYork variant, här med blåbär enligt Leilas recept, som hittas här
300 g digestivekex 100 g smör, smält 50 g sötmandel, finhackade 600 g färskost 250 g ricotta 1 dl strösocker 4 msk mannagryn 1 tsk vaniljpulver 1 citron, finrivet skal 3 ägg 1 dl vispgrädde 200 g vita chokladknappar (eller hackad vit choklad) 3 dl frysta blåbär, stora
Jag valde att baka ett av Leilas recept till min födelsedag. Skulle jag göra den igen skulle jag dock välja att göra med blåbär och hallon och ha bär i smeten också
En av våra favoritstäder är NewYork. NewYorkblueberry cheesecakeBotten300 g digestivekex150 g smörsmet600 g philadelphiaost2 ½ dl kesella 10%1 dl strösocker1 dl majsstärkelse2 tsk vaniljsocker3 ägg1 dl vispgrädde200 g vit choklad1 ½ dl färska blåbärSätt ugnen på 175 grader
NewYorkBrownieNewYorkBrownieNewYorkBrownieNewYorkBrownieNewYorkBrownieNewYork Brownie. Hej. Det är lite jobbigt när gästerna hinner tacka nej försent när man redan gjort en kaka men jag får ha med den ut i tjänsten på lördag istället, det blir säkert någon fikapaus haha
Sätt ugnen på 190 grader. Smält smöret. Krossa kexen i mortel eller mixer och rör i det smälta smöret. Packa blandningen hårt en stor form med löstagbar botten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.