4-6 p
Idag hade vi lite knepig kvällsmat som egentligen mer var som en liten buffé. För en tid sedan köpte jag billig varmrökt laxfilé i bit på Lidl och Icas frysta räkor med skal. Så idag blev vi sugna på att äta upp det:=)
Blanda vaniljsocker, bakpulver och mjöl. Rulla dem till kulor och lägg i små pappersformar för kakor. Tryck en fördjupning i varje degkula med mjölat finger
Tonfiskröra. para el tesito. majonäs, olivolja, vinäger om man vill ha det Blanda ihop ingredienserna och servera till bröd de gör man i latinamerika Chile eller till pasta eller som fyllning i bakad potatis
Blanda smöret med de andra ingredienserna i en matberedare och arbeta ihop till en en smidig deg. Riv mandelmassan och arbeta ihop med socker, smör och vaniljsocker
Jag blandade ihop tonfisk, lök, majonnäs (rikligt), delade cocktailtomater, dijonsenap, vinäger… Detta serverar jag på en salladsbädd och ringlar över en god olivollja
Tonfiskröra, lika perfekt till ägg, som till smörgåspålägg. påsk. Tonfiskröra. Bara blanda ihop och ätas direkt, eller som pålägg som man kan förvara under ett par dagar i kylen
Lägg salladen på tallriken och tonfiskröranpåtoppen. Försöker fortfarande att köra strikt även om vågen står still, som den obotliga optimist jag är, utom när jag är pessimistisk
Lägg påtonfiskröran, ägg, tomat och eventuellt extra rödlök i skivor. Fast att säga lunch är väl att tänja på sanningen lite grand, i alla fall tidsmässigt eftersom det blev vid tretiden på eftermiddagen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.