Naanbröd är ett indiskttunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Pensla bröden snabbt med lite vatten och strö eventuellt på vallmofrön. Lägg två bröd på varje plåt och låt dem jäsa 20 minuter under duk. Sätt in plåtarna, en i taget, högt upp i ugnen och grädda bröden 2–3 minuter på varje sida, tills de fått bruna fläckar
Bröden blir mjuka och fluffiga och mycket naan-lika. Indiskt naan bröd. Naan bröd / Nan bröd. Posts related to Naan / Nan bröd i stekpanna - Indisktbröd - Mjukt och fluffigt
Detta kan du göra efter hand som du gräddar naan-bröden om du gräddar i stekpanna. Vid servering så kan du pensla bröden med smält smör samt strö över lite salt - gärna gourmetsalt - flingsalt
Detta kan du göra efter hand som du gräddar naan-bröden om du gräddar i stekpanna. Vid servering så kan du pensla bröden med smält smör samt strö över lite salt - gärna gourmetsalt - flingsalt
Ett jättegod indisktbröd som är lätt att göra. Ett jättegod indisktbröd som är lätt att göra. 4 port8 bröd25 g jäst1 ½ dl mjölk1 tsk salt1 msk honung2 msk olja1 ägg1 ½ dl grekisk yoghurt1 tsk bakpulver8 dl vetemjölSmula jästen i en bunke och rör ut den med 37 gradig mjölk. 8 bröd
Igår bakade jag bröd här hemma, kanongott och så otroligt enkelt. Brödet jäser ihop med varandra och lättast är att skära lite mellan dom och dela dom sen lägga dom på ett galler när dom ska svalna
Naan eller nan är ett indisktbröd som traditionellt bakas i en tandoor. Man kan steka bröden i olja. Naanbröd används ofta för att plocka upp mat på ett liknande sätt som man skulle använda fingrarna eller sked och passar därför som jag skrev ovan till olika såsrika rätter som grytor och soppor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.