Varve i glas medlingonsyltoch toppa med kokos. När den var alldeles nygjord fick den piffa till detta glas med gröt som jag efter fotograferingen toppade med lite mjölk
Kör dem med elvisp, häll i en klick smör, grädde, salt och svartpeppar och blanda alltihop. Till det blev det hemgjorda köttbullar på älgfärs (och jag blandar alltid ut ströbröd i ca hälften vatten och hälften grädde när jag gör köttbullar på älgfärs) samt hemgjord lingonsylt
Servera med en klick gräddeoch lite färska bär. Man kokar upp en rad med ingredinser och låter det småkoka någon minut, låter det stelna i kylen och sen är det klart
Lägg i en kastrull tillsammans med socker och vatten. Servera den som den är till kött, fisk, fågel, halloumiost eller blanda chutneyn med turkisk yoghurt eller creme fraiche
Säsong för semlor vilket knappast är så allergivänligt med vetebullar, mandelmassa ochgrädde. Till fyllning hade jag tänkt mixa malda solroskärnor med florsocker och någon droppe vätska för att ersätta mandelmassan, men så mycket orkade jag inte utan dottern fick lite hallonsylt och vi andra tog vanlig mandelmasssa i urgöpningen som gjordes i muffinsarna
Tro nu inte att jag fick tillbringa varje dag med att sitta och rensa lingon. Man märker att det snabbt börjar kylna av ute, i takt med att dagarna blir kortare, då kan det vara skönt att ha en hemmastickad kofta att dra om sig
Vispa gräddenmed vaniljsocker och citronmeliss hacket. På bilden finns även en skål med ljuvligt goda och knäckiga choklad tacoskal som min kollega Jenny hade med sig
Färga brunt med colorit och smaka av med salt och peppar. Jag bara reducerade såsen och lade till lite grädde, mer vin och lite timjan, stekte svamp som jag lade i och gjorde rotmos att servera till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.