Börja med pajdegen och tryck ut den i en form. Lägg hallon längs med kanten. På med smuldegen och resten av äpplena överst, blir det väldigt fullt trycker du bara ner smuldegen lite
Ännu en natt med raggisar och långkallingar. Igår när jag dristade mig ut på en promenad höll jag på att frysa näsan av mig trots att jag var inpälsad som en annan eskimå i nyinköpt lurvmössa med öronlappar
Trädgården i Simrishamn svämmade över av äpplen så det blev en del äppelpaj under veckan där. Blanda klyftorna med 0,5 dl socker, 1 msk vaniljsocker och 1 msk potatismjöl
Servera med glass eller vaniljvisp. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Dra från värmen. Blanda i alla övriga ingredienser utom äpplena
När jag slutade jobba, satte jag mig ner, tog en kopp kaffe och bestämde mig för att släppa prestations-ångesten och bara köra ett lätt pass med övningar som jag tycker är roliga och bara få lite cirkulation i kroppen
Först ut är den här underbara knäckiga äppelpajenmed hemkokt vaniljsås. Eftersom det är äpplets dag så tänkte jag bjucka dig på mina godaste bakverk med äpplen
Det känns extra roligt att baka med sona egna äpplen. Den är enkel att göra och riktigt god tillsammans med vaniljsås eller glass, jag valde hemgjord vaniljsås
Det här är en variant på vår knäckiga äppelpaj på kanel och om kanelen är klassisk i äppelsmaksamanhang så är kardemumman mer mogen, kryddig och komplex i doft och smak
Blanda med resten av ingredienserna. Tillsätt smöret och nyp ihop med fingertopparna till en smuldeg. Låt svalna och servera tillsammans med vaniljsåsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.