Jag älskar utmaningar, så när jag fick ett önskemål här på bloggen om att göra en glutenfri, mjölkproteinfri, nötfri och äggfri tårta så tog jag såklart tillfället till att testa på
Skålla och skala mandeln. Mixa mandlarna fint med mixern. Tillsätt socker och se till att allt mixas. Tillsätt äggvitan och vatten och kör till en hård smet
Nötfri Rawfood Lingon Moussetårta ca 12-16 bitar. Foto. Bianca Brandon-Cox. Lingon är en riktigt svensk superfood som finns lättillgänglig i frysdisken året runt och innehåller mycket av de ämnen som bekämpar tumörceller i kroppen
Så här i semmel-tider tänkte jag att det kunde passa bra med ett recept på mandelmassa utan socker. Om du vill ha en helt vit mandelmassa så bör du skålla mandeln före
Riv mandelmassan grovt. Låt degen svalna helt och arbeta in mandelmassa och florsocker. 1300 g mandelmassa. 0,5 dl vatten 1 msk smör 2,5 msk vetemjöl 300 g mandelmassa 2 dl florsockerMandelmassa
s hemsida, som visade ett recept på "mandelmassa" gjord av solrosfrön. Mixa med mixerstaven till en massa (den blir lite grynig, precis som vanlig mandelmassa)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.