Brännässla – naturens gröna medicin. Jag testade att göra nässelsoppa igår och det blev kanongott. Inom folkmedicin används nässlan för att motverka tarmsjukdomar och den är bra för att basa upp kroppen, då den är alkalisk
Stek dem sedan gyllene i en stekpanna med lite smör eller olja. Till julbordet detta år testades ett nytt recept i förhoppning om att hitta nya vegatariska köttbullar
Hacka löken och fräs tillsammans med nässlorna. Smaka av med grädda och kryddor. Avsluta med att reda med Maizena (ta lite i taget till önskad tjocklek)och en klick smör
Plocka toppskotten och tänk på att inte plocka utmed en gammal järnväg eller hårt trafikerad väg. Och undvik att plocka vid gödselstackar med mera eftersom skotten kan innehålla höga halter av nitrater
Jag har alltid avskytt frikadeller och har vägrat befatta mig med det i mitt kök. Köttbullssmeten blandades med citron och massor av persilja och smakerna gifte sig verkligen med den fantastiska pastasåsen som doftade svagt av vitlök och ajvar
Börja med tomatsåsen. Gör då istället frikadeller, då slipper man i alla fall själva stekandet. Dekorera med några färska basilikablad och servera till tex ugnsrostad butternut squash som jag gjort här
Serveras med spagetti. Blanda färsen med ägg, tomatpuré , parmesan, persilja, salt och peppar. Servera med nykokt pasta och toppa med parmesan och persilja
Skala och hacka löken fint och fräs den mjuk i en gryta med smör. Lägg ner frikadellerna i den kokande såsen, några i taget, så att såsen kokar under tiden
Ja, det var verkligen skönt att äntligen fått lagat nässelsoppa. Koka upp vatten och blanda med fonden, häll detta i en stor gryta tillsammans med grädden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.