Skala och finhacka löken och fräs den glansig och mjuk i en gryta med smör. Tillsätt vatten och fond. Skala och riv potatisen fint och rör ner i soppan och låt sjuda, ca 10 minuter
Nu är det en härlig tid när våren kommer och alla primörer som vankas framöver. Det finns knappast något som smakar så gott som de första späda och nyskördade grönsakerna
Nu är våren äntligen här och det börjar knoppas och växa överallt. Passa på att plocka späda skott av brännässlor och gör en god soppa som äts kall och funkar utmärkt på påskbuffén eller som förrätt
Igår utsåg jag mig själv till kung över att pressa tiden efter att ha hunnit med jobbet, att plocka nässlor, handla, köra ett ryggpass, laga nässelsoppa och torsk och dessutom ha en kostrådgivning med Sandra inför hennes Boot Camp som börjar på måndag
Skördetid av Nässlor Nu börjar jag så smått komma in i den Svenska vardagen. Det är alltid en omställning att komma hem till kylan, som tyvärr är värre än vanligt i år
Såhär under våren/försommaren är det dags att göra en riktig svensk klassiker nämligen nässelsoppa. Jag gjorde en liten sats (för två personer) och jag trimmade upp den med lite korvslattar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.