Tror banne mig att vintern är här. Dra kastrullen från plattan och blanda ner det rumstempererade smöret och häll sedan fudgeblandningen över kakan, tag inte bort kakan från den löstagbara formen
Det känns verkligen som att husköpet närmar sig och det känns så pirrigt och spännande. Det är därför jag hatar att ha bil när man bor inne i stan – parkeringen är åt helvete
När man delar recept på sommarens favorittårta. Som jag berättat tidigare har tårtan sin historia i 40-talet och bakades första gången 1945 när kriget var slut och vi kunde börja importera bananer igen, enligt Jan Hedh som också delat med sig av receptet i sin bok Tårtor
Tillsätt ev ättiksdropparnaoch socker, lite i taget och vispa under tiden. När man har den godaste jordgubbstårtan till midsommar, (även vegansk variant)
När man bakar de godaste chokladmuffins och har mjöl i datorn. Jag tycker fortfarande att böcker och handskrivna block är det bästa och mest praktiska när man ska leta efter, och använda recept - även om böckerna numera ofta får ge vika för datorn
Den här sortens enkla recept är verkligen pasta när den är som bäst. Härom kvällen svängde min man ihop denna enkla pastarätt med inspiration från ett recept i Jamie's Italian
Från början hade jag tänkt att göra 4 olika sorters dekorationer men jag och älsklingen åt av misstag lite för många bitar av den mjuka pepparkakan och ingredienserna tog slut
Jag älskar en vällagad stek. Lammstek med fördel. Lägg den i en plastpåse över natten med olivolja, lite japansk soja, en rejäl knippa timjan, lite citronzest, en knippa rosmarin, salt, peppar och så glöm inte att späcka den med vitlök (görs bäst med vass kniv som du penetrerar köttet med så att du kan pressa in vitlöksklyftor i hålen)
Med en hemmagjord sallad, gjord på vitkål, olivolja, vitvinsvinäger, gräslök (hade inte persilja hemma) och peppar, till blir detta en bra och näringsrik måltid
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.