Det är alltså en härlig helg tillsammans med de bästa gäster, cafekollegor och inte minst Charlotte som jag nu lämnar bakom mig för att gå in i en ny arbetsvecka
när jag var liten var det oftast mamma som lagade maten hemma. nästan alltid så innehöll mackan stekt ägg, rökt skinka, ost, överblivna köttbullar, någon bit sill, inlagd gurka, gärna rödbetssallad, ibland kall skivad potatis, ja ni förstår poängen
ja i princip allt. Jag tror att detta är en av de enklaste såserna man kan göra. Den passar till kyckling, fläskkött av olika slag, grillat, till och med fisk
Den här typen av gratäng brukade jag laga ibland när vi fortfarande åt fisk. Nu äter vi ju inte fisk längre men jag vill ändå fortsätta göra dessa smidiga så kallade 'allt i ett gratänger'
Om man vill göra en väldigt enkel men SUPERGOD tårtbotten som räcker till många så rekommenderar jag verkligen denna botten som en sockerkaksbotten med maräng ovanpå, men man gräddar allt på en gång
Man kanske skulle haft i något mer socker, men jag gillar samtidigt inte när det blir för sött. I år har vindruvorna på mina två vinstockar mognat så pass att jag kan skörda, och idag har jag fått låna en saft-maja av våra grannar
Tänker att det inte gör så mycket trots allt, då jag har en hel veckas ledighet framför mig. När man bakar goda raw brownies med nötter, kakao och banan
Lycka till i det nya och kör hårt, ha kul och kom ihåg allt jag lärt dig. Efter att ha frotterats och kamperat och dispyterats dagligen i tjugotvå år känns det i mammahjärtat när barnen flyttar ut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.