Jag sitter och funderar på efterrätt till nyår. Festliga förrätter till nyår. M vill gärna ha chokladpudding, det är väl inte det mest festliga jag kan tänka mig, även om hemmagjord chokladpudding är otroligt gott, och långt från den som vispades ihop på pulver och serverades som mellanmål på fritids, Ja det var tider det, när man fick chokladpudding, saftsoppa och apk-limpa till mellis
Den här lilla smarriga aptitretaren passar helt utmäkt till välkomstbubblet påNyårsafton. Lägg potatisarna på en plåt med kryddor och olja, rosta i ugn
Lägg på de bär du tycker om. Rör ihop ägg och socker. Blanda ner mjöl. Tillsätt det smälta smöret. Grädda kakan i 160 grader i nedre delen i ugnen i ca 20 minuter
Idag bjuder jag på förrätter som kan passa till nyårsafton och andra festliga tillfällen. Vid servering, lägg upp sallad på tallrikar, toppa med de marinerade räkorna, avokadon och mangon, dekorera med gräslök
på moussetårtan. Så allt beror på hur man vill att tårtan ska se ut. Sen häller jag den sakta, sakta på kanten och ibland tar hjälp av en liten sked för att ”putta” över choklad över kanten så att det rinner ner
Go`söndagskväll på er. Det var min fina vän M som bjöd in mig och andra vännen J på en smarrig tjejmiddag med jättegott alkoholfritt bubbel och lika alkoholfritt, men ack så gott rosévin smarrigt värre
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.