Jag ligger lite efter med uppdateringar om veckans bröd, men nu ska det bli ändring på det. Man utgår från en skållning som sedan syras med rågsurdeg, och tillsätter en hel del svart sirap för att balansera
Jag ahde lite surdegsbröd som jag rostade i min Kitchen Aid brödrost som jag fick när jag fyllde år. 2 rostade surdegsbröd, en över och en under äggsalladen. 2 rostade surdegsbröd
Blanda ihop surdegsgrunden med mjöl och vatten i en rymlig bunke. På kvällen. Tillsätt de nya ingredienserna i bunken med surdegen och rör ihop alltsammans
Lägg i spenat och rucola och låt koka med någon minut. Ruccola är något som vi alltid får över och som ligger där i sin påse tills det blir dags att kasta den
Jag låter den gärna jäsa över natten och fortsätter med baket morgonen därpå. Receptet kommer ifrån underbara Sara Bäckmo Som har en helt fantastisk blogg om allt som har med trädgård att göra, har lärt mig massor om hur man anlägger en täckodling
När degen jäst klart, stjälp upp den på bakbord mjölat med rågmjöl. Dock är detta första gången jag lyckades med detta bröd - första gången jag bakade det blev det gott, men då hade jag massakerat det hundratals gånger om, pga att det inte jäste "rätt" osv osv
Denna förrätt blir en härlig öppning på middagen med ett par mjälla skivor färsk lax, hettan från pepparroten och syran från äpple fint ackompanjerat av en skiva smörstekt surdegsbrödmed en len honungsfraiche som avrundar i gommen
Blanda samman med smöret. Det här är ett superenkelt sätt att göra eget vitlöksbröd på. Skär diagonalt i brödet, men inte hela vägen ner och sedan på andra ledden
Lägg upp råbiffen på brödet och garnera med små pärlor av dillolja, chipsen och vattenkrassen. Mixa dillen tillsammans med olja i en mixer, sila sedan av
Igår kväll var Kevin på innebandyträning och då passade jag på att gå en slinga uppe vid Lugnet på 5 km, är så skönt att vara i skogen, fåglarna kvittrar så underbart
Lägg grönsakerna i kastrullen med köttet. Smaksätt med tomatpurén, socker och salt. Smaka av med ättika. Häll på vatten, koka upp och sjud cirka 10 minuter. Lägg dem i buljongen och koka med köttet i 1 timme
Vänta med att tillsätta saltet. Ingredienser 150 g ( 1 påse) KronJäst Surdeg Råg 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk 500 g (5 dl) vatten, kallt 750 g (ca 12,5 dl) vetemjöl special 18 g (3 tsk) salt eller havssalt 20 g (1,5 msk) oliv- eller rapsolja1 Rör ihop jäst, surdeg och vatten. Låt jäsa i oljad bunke täckt med plast ca 1 h. 4 Häll upp degen på bordet. 5 Sikta lite mjöl över bröden, lägg dem på en plåt och täck med plast. 6 Sätt ugnen på 260 °C (varmluft 250 °C). 8 Grädda mitt i ugnen tills bröden fått fin färg, 25-30 min och låt sedan svalna på galler
Ingredienser 150 g ( 1 påse) KronJäst Surdeg Fullkornsvete, färsk 25 g (1/2 pkt) KronJäst för Matbröd, färsk 500 g (5 dl) vatten, kallt 750 g (ca 12,5 dl) vetemjöl special 15 g (2,5 tsk) salt eller havssalt 20 g (1,5 msk) oliv- eller rapsolja1 Rör ihop jäst, surdeg och vatten. Häll i saltet i slutet, sista 2 min i maskin på snabb hastighet. Låt jäsa i oljad bunke täckt med plast ca 1 h. 4 Häll upp degen på bordet. 5 Sikta lite mjöl över bröden, lägg dem på en plåt och täck med plast. 6 Sätt ugnen på 260 °C. 8 Grädda mitt i ugnen tills bröden fått fin färg, 25-30 min och låt sedan svalna på galler
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.