Mustig köttfärssoppa med nöt- och fröbröd (GI)
justnujusthar
justnujusthar
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 12 portioner köttfärssoppa behövs…
  • 1200 gram köttfärs
  • 3 msk smör
  • 3 morötter
  • 3 tärningar buljong (jag använder kalvfond)
  • 20 dl vatten
  • 1500 g krossade tomater
  • 3 klyftor vitlök
  • 6 msk tomatpuré
  • 3 krm mald spiskummin
  • Det här är vad som behövs till två matbröd
  • 7 dl vetemjöl
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl tranbär
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 liter naturell laktosfri yoghurt
  • 1,5 tsk bikarbonat
  • 2 dl ljus sirap
  • 1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke, även bikarbonaten för att det ska bli jämt blandat.
  • 2. Häll yoghurten och sirapen över mjölet och blanda runt tills det blir en kladdig smet.
  • 3. Smörj två avlånga kakformar.
  • 4. Fördela smeten i formarna och ställ in dom längst ner i ugnen. Ugn: 175 grader Grädda i ca 45 minuter i varmluftsugn, annars ca 60 minuter

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.