Jag var tvungen att göra något snabbt till middag igår så då fick det bli en hederlig köttfärssås. Det är alltid roligt att mixa fram nya varianter på olika köttfärssåser, denna gång blev det en med lite höstig smak
Så här gjorde jag min köttfärssås, som vi åt till roliga glutenfria jättefusilli. Koka din pasta enligt anvisning på förpackningen och så att den beräknas vara färdig när köttfärssåsen puttrat klart
Det är ju inte direkt enklare att göra i en Crock-Pot för du måste ändå fräsa på löken och färsen men det är ju det här med hur den tillagas, tiden som gör det så gott och mustigt för det var precis vad det blev, väldigt mustig smak
1. Skala och strimla löken. Skala och finhacka vitlöken. Fräs lök och vitlök i smör i en gryta. Tillsätt färsen och låt den steka med tills den är smulig och har fått fin färg
Vi testar också att göra köttfärssås med extra mycket grönsaker i och använder även linserna i en mustig linssoppa med rotfrukter som värmer gott i kylan
Egentligen borde all köttfärssås vara slökokt/långkokt. Att försöka göra en god köttfärssås snabbt är bara dumt, för smakerna hinner verkligen inte gosa ihop sig som sig bör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.