2 kg blåmusslor ½ purjolök, den vita delen 2 morötter 1 selleristjälk 2 gula lökar 1 vitlöksklyfta 2 stora tomater 3 msk olivolja Salt Peppar 1 flaska vittvin (75 cl) ½ knippepersilja
När jag såg fina nät med kravmärkta blåmusslori stora affären häromdagen kunde jag inte låta bli att köpa hem dem, trots att mannen är skaldjursallergiker
Häll imusslor och bläckfisk och fräs några minuter. Rengör musslorna. Slå över vittvin och buljong. Kasta dem som inte stänger sig när du knackar dem lätt mot bänken
IngredienserPortioner. 4 2 kg musslor 50 g smör 1 dl finhackad schalottenlök (1 dl motsvarar ca 6 st) 3 finhackadevitlöksklyftor 1/2 l torrt vittvin 1 kryddbukett * (morotsbit, timjan- och persiljekvistar, lagerblad) 1 dl hackad persilja (gärna slätbladig) nymalen vitpeppar salt baguetter tillservering Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5. - Rabatt Valio 500 g Mer info Ladda kupong
Vad är det som är krämigt och lent, med pigga toner av vin och fylliga smaker av musslor och räkor. Dessutom är det enkel och snabb mat om man använder färdigkoktamusslor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.