Fina färska musslor. Borsta och tvätta musslorna rena, släng alla som inte är stängda helt. (Knacka öppnade musslor mot köksbänken, stänger de sig helt är de OK att använda)
Ett nät musslor kan göra dig sjuk. För att inte bli det förstnämnda ska du se till att alla dina musslor har stängt när du knackat på dem och att de är hela
Häll av vattnet från musslorna. Tillsätt musslor och finhackad dill. 1 st musslor. 1 st musslor burk 1 st vitlöksklyfta 50 g champinjoner färska 2 tsk matfett 1 msk vetemjöl 2
Fräs lök och vitlök i oljan någon minut utan att det tar färg. Skrapa och tvätta musslorna noga. Släng döda musslor (de som inte stänger sig eller är trasiga)
Jag fick dela den med Love och Alfred som också gillar musslor. Borsta och skölj musslorna. Släng bort de öppna musslor som inte sluter sig när man knackar på dem
Det är bara det där med musslorna. Äntligen är den här musselsoppan lika lätt som att steka falukorv. Man ska hålla rätt på om musslorna är levande, om de sluter sig innan tillagningen och om de öppnar sig under koket – annars kan man bli lätt matförgiftad och dålig i magen…
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.