1. Skala och hacka löken. Häll av spadet på musslor och ansjovis. 2. Fräs löken i olja i en panna. Lägg i ansjovis, musslor, halverade tomater och persilja
Innan vi gick på en alldeles suverän fest hos Jacob igår avnjöt vi denna eminenta måltid. Goda bubblor till, i form av min favorit bland icke-champagnerna
Musslorna sparar du och gört t ex en god musselpasta dagen efter. Jag har skaffat mig en mentor. Och inte vilken mentor som helst, utan en av våra stora kockar som lärt upp toppkockar, som t ex Daniel Berlin – Thomas Drejing
Sätt på pastavattnet. Förbered under tiden såsen. Hacka löken, vitlöken och basilikan fint. Fräs löken i en skvätt olja i en stekpanna, tillsätt musslorna
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar, häll bort kokvattnet och blanda i 1 matsked olivolja. Lägg musslorna i lök- och vinblandningen, lägg på locket och låt koka några minuter på högsta värme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.