Igår så bakade jag lussebullar så vi har nu till tredje advent, lucia och alla andra juldagar och så passade jag på att göra mormors franska kola som jag ääälskar mest av allt julgodis i hela världen
Yellow tillmello. Nu när både jag och Hanna börjat jobba så är det svårare att få till våra träffar. Men jag tror David Lindgren ligger ganska bra till
Och vad är väl godare än hembakat bröd, bara doften som sprids i huset gör en lycklig ju och det här frö och nötbrödet lchf går tilloch med fort att baka, vilket passar utmärkt för en hungrig mage
-) Ett perfekt sätt att använda det som (eventuellt) blir över från en ostbricka är att smälta ner rubbet i grädde och crème fraiche i en härlig sås till pasta
Skär kycklingen i mindre bitar och smörstek dem klara med salt & peppar. Nedräkning till helgen. Lägg i en ugnssäker form och vispa ihop beasåsen med crème fraîche & chilisås
Lyft kastrullen från värmen ochtillsätt vetemjöl och. Det går även att byta ut till annan vit fisk. Hittade billig fisk i frysdisken, pangasius mal, och lagade en enkel fiskgratäng
Fyll tortillasen med kycklingröra, lägg i ugnsform med skarven nedåt. Och enkelt. salt och peppar. Stek kyckling och paprika i stekpanna, krydda med tacokrydda (och lite vatten), salt och peppar
Skala och finhacka löken. Skala och skiva vitlöken mycket tunt. Bryn lök, vitlök och svamp. Bryn löken och champinjonerna separat annars blir det för fullt i pannan
Jag har nyligen upptäckt att Bong har nytt recept på buljongtärningar utan konstiga tillsatser. Sök MatSkap på en bit lax och koka lite ris är verkligen snabbmat
Imorse vaknade jag till en adventsprydd lägenhet, gnistrande snö ute och en helt fantastisk känsla. Här är ett recept som passar väldigt bra till glögg mys eller drinkar
Tillsätt rivet skal och saft från lime tillsammans med vinet. Söndagsmiddagen i går var ugnsstekt lax med en snabbt hopvispad sås av det som fanns i kylskåpet och vilken succé det blev
Kakan är härligt saftig i sig själv så det behövs egentligen inga tillbehör, men till dem i familjen som gillar fluffiga krämer rörde jag ihop en gräddvaniljkräm, av lika delar vispad grädde och vaniljkräm, som jag sedan serverade till kakan
Vispa ihop alla ingredienserna till marinaden och smaksätt med svartpeppar. Marinera köttet, någon timme för mindre bitar och över natten för större detaljer
Sen är det björnärsgelé och kladdkaka, men tyvärr glömde jag gelatinet i puréen och det rann ut på hela fatet,men man kände smaken och jag hade färska björnbär till som gav syrlighet
Men om man blandar det med lite söta morötter och palsternacka så får man också den där goda salta smaken tillsammans med den lite sötare smaken från rotfrukterna och det blir riktigt riktigt mumsigt
Tillsätt salt och peppar. Läs om Myllymäki på Wikipedia och bli imponerad. Utom sött och surt och buljong finns det nog inte några likheter med storkockarnas såser
Vi ska fira påsken tillsammans med våra familjer, gå på musikal på Helsingborgs stadsteater och förhoppningsvis hinna med en av konstrundorna som snart går av stapeln här i syd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.