Till kasslern hade vi potatisklyftor som tillagades i ugnen. Denna vecka har jag haft fullt upp med annat och har inte haft så mycket tid för att blogga
Killarna fick den här röran till medans Cicci och jag gjorde en med räkor. När potatisen är klar, skär ett kryss och lägg dit en klick persiljevitlökssmör
Sikta ner mjöl, bakpulver och salt i en stor skål. Rör samman smör, uppvispade ägg och mjölk i en separat skål och häll blandningen över de torra ingredienserna
Riv osten. Dagens middag blev en ostoch kassler paj, glutenfri såklartPajdeg3½ dl mjölmix1 tsk salt150 gr smör2 msk kallt vattenFyllning450 gr kassler1 gul lök3-4 dl riven ostlite vitpepparÄggstanning3 ägg1 äggula3 dl mjölk el. Blanda ihop alla ingredienserna till pajdegen (degen blir ganska kladdig)tryck ut den i en pajform och låt vila i kylen 30 min. Sätt under tiden på ugnen på 200 grader,under tiden pajdegen vilar i kylen så strimlar du löken och kasslernbryn löken och stek kasslern krydda med lite vitpeppar ställ åt sidan och låt svalna något. När pajdegen vilat färdigt så förgräddar du den i 10 min 200 graderUnder tiden vispar du ihop äggstanningenFyll sedan pajskalet med ett tunt lager av den rivna ostenta sen lök och kasslerblandningen och toppa sen med resten av den rivna osten(Själv så skivade jag 2 tomater och la på toppen)Häll sist på äggstanningenGrädda mitt i ugnen 200 grader ca 45 min. Jag serverade pajen med en grönsallad och en hemmagjord dressingDetta hade jag i dressingen(det blir ganska mycket men går att spara i kylen och ätas flera ggr)3 dl gräddfil1 dl majonäs½ dl chilisåslite vitpeppar och örtsaltSUPER SMARRIGT. 3-4 dl riven ost
Dessa matmuffins är både goda och enkla att göra, och de funkar alldeles utmärkt både som mellanmål eller lunch med en sallad vid sidan av eller till en god soppa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.